Informatie m.b.t. de noodzakelijke overheidsmaatregelen.

Vers van de pers.

Het is vandaag 24 maart 2020, en onze wereld ligt aardig op zijn kop.

Geachte leden, ouders en verzorgers,
Zoals jullie weten zijn we sinds 6 maart gesloten door de noodzakelijk overheidsmaatregelen in de bestrijding van het Corona virus. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel is.

Na de voor ons moeilijke beslissing op donderdag 12 maart om onze lessen voor 2 weken te stoppen, zijn de maatregelen door het kabinet ondertussen nog verder aangescherpt. Wij begrijpen en ondersteunen deze maatregelen natuurlijk, en wensen iedereen die de afgelopen periode op een of andere manier te maken hebben gekregen met deze ziekte veel sterkte en beterschap toe.

Afgelopen week was het al moeilijk, om te leven zonder onze passie en maar vooral ook onze familieleden op en rond de mat, maar het vooruitzicht dat dit hopelijk na 6 april wel  weer mogelijk zou kunnen worden hield mij erg positief gestemd.

Helaas is er gisteravond 23 maart door het kabinet besloten dat er een soort “intelligente LOCKDOWN” in ons land van kracht is, en deze (voorlopig) tot 1 juni zal  worden gehandhaafd.

Wat betekend dit voor ons als vereniging, en jullie als leden en deelnemers van onze   lessen/trainingen?

Het betekend in elk geval dat er tot deze datum (1 juni) geen les door ons gegeven zal kunnen en mogen worden.

Verder houdt deze maatregel helaas ook in dat het geplande Budokamp weekend  in het Pinkster weekend van 30,31 mei en 1 juni niet zal kunnen doorgaan, en wij met de verhuurder in overleg zullen gaan of wij en op welke datum we dit kamp alsnog kunnen laten plaats vinden.

Wat houden deze maatregelen nog meer in, dat we de examens van  onze Budosporten welke we meestal in de maand juni zo vlak voor de zomervakantie afnemen ook niet zullen plaats vinden.

Als je supporter van b.v. een club als Feijenoord bent, en deze een poosje niet voldoet aan je verwachtingen blijf je wel achter deze club staan en zeg je niet direct het lidmaatschap op. Zo hopen wij ook dat u onze mooie gezellige familievereniging niet laten vallen omdat er tijdelijk geen sportactiviteiten mogelijk zijn.

In deze hopelijk korte overmacht situatie zou opschorting van betaling grote schade kunnen aanrichten en de voortgang van de vereniging in gevaar (kunnen) brengen.

We vragen je dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel tot meer en hogere kosten resulteert. Het spijt ons je niet anders te kunnen berichten.

Zodra we weer open mogen en de trainingen worden hervat gaan we afhankelijk van regelgeving van de overheid kijken hoe we je tegemoet kunnen komen. Uiteraard voor zover dat in onze mogelijkheden ligt.

Jullie gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Wij eindigen deze “corona nieuwsbrief”  met het verzoek jullie “kluppie” niet te laten vallen, maar bij het wegvallen van alle cashflow zal het voortbestaan in de huidige vorm voor mij persoonlijk problematisch kunnen worden.

Wij wensen u een goede gezondheid en we zien elkaar gezond en wel weer hopelijk terug na bovengenoemde datum.

#UPDATE 31 maart 2020#

Zoals wij allen afgelopen dinsdag hebben kunnen vernemen zijn de noodmaatregelen m.b.t. de beheersbaarheid van het Coronavirus verlengt tot 28 april aanstaande, dit betekend dat wij voorlopig nog geen trainingen kunnen en mogen verzorgen op onze locaties. Via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Budo-Ryu-Rotterdam-198575906852525 delen wij  diverse filmpjes van collega leraren, die iedereen kan gebruiken om toch wanneer wij weer mogen, het Budogevoel niet te vergeten.

Met vriendelijke Budo  en namens het bestuur van Budo Ryu    Rotterdam,

Dick van der Meer, Robin Moeliker, Sandra Moeliker-van der Meer,  Sakina Moeliker