Randori Pilot door de Judo Bond Nederland

jbn-zh
Beste Judoka, Ouders en Belangstellenden,
 
Op dit moment wordt er hard gewerkt en nagedacht aan opzet om de belangstelling en enthousiasme voor judo bij onze judojeugd (en later hopelijk ook de oudere judoka’s) te vergroten.
 
Robbert van der Geest ( oud judoka ) en het bestuur van het District – Zuid Holland zijn hier samen mee aan de gang gegaan en hebben na een eerste try out in Spijkenisse met een zeer beperkt aantal judoka’s besloten om een Pilot te houden met een grotere groep judoka’s.
Deze pilot is een Randori vorm voor niet wedstrijdjudoka’s, waarbij we net als in de judolessen geen arbiters hebben maar bekwame judoka’s die observeren en ingrijpen waar dit nodig blijkt. Veiligheid voor alles.
 
Na een speeltijd van 2 minuten ( ongeacht het aantal scores ) bepalen de judoka’s samen wie er gewonnen heeft. Er worden geen prijzen uitgereikt, je kunt geen prijzen winnen.
 
Het belangrijkste is om de kinderen een stuk sportbeleving te geven en niet zoals bij veel wedstrijden beperkte speeltijd omdat er een score is gemaakt.
De leeftijdsgroep voor de judoka’s is :
– leeftijdsgroep van 8 en 9 jaar
– leeftijdsgroep van 10 en 11 jaar
– leeftijdsgroep van 12 en 13 jaar
 
Ingedeeld in verschillende gewichtsklassen, leeftijden, gewicht,   Kyu-graad (kleurband) en hoelang of de judoka deel neemt aan zijn of haar judosport. (1 week tot meerderen jaren) en voor zover mogelijk ingedeeld waar hij of zij thuishoort.  
Er wordt deze dag niet gewogen, we vertrouwen op een eerlijke opgave van de clubs.
De judoka draagt tijdens de wedstrijddag alleen een rode of witte band tijdens de wedstrijden.
 
Deze Pilot gaan we houden in sporthal Overbosch, Vlaskamp 5 in Den Haag op zaterdag 29 oktober 2016.
Melden om 12.00 uur en aanvang wedstrijden 13.00 uur, de verwachte eindtijd is ± 16.00 uur.
De deelname kosten bedragen € 3,- per judoka. Op de dag zelf per club te betalen bij de ingang van de zaal.
Wij hopen dat er voldoende ouders zijn die bereidt zijn hun kind mee te willen doen aan deze Pilot en de judoka’s de gelegenheid willen geven om de judoka te laten genieten van deze vernieuwde opzet.
 
En héél belangrijk die hun mening niet onder stoelen of banken steken maar verbeterpunten te willen doorgeven om dit een kans van slagen te geven…. NU en bij een vervolg opzet.
Uiteraard geldt dat ook voor de clubs die meedoen want samen kunnen we er een mooi en nieuw evenement van maken.
 
Alleen bij dit concept mogen de ouders in de zaal zitten ( dichtbij de mat ) en betalen ze geen entree.
Omdat we dit concept verder willen verspreiden in ons district maar ook in de andere districten worden er op deze pilot dag professionele video-opnames gemaakt. We vragen om uw begrip hiervoor.
Hopelijk kunnen we veel judoka’s ontmoeten en er gezamenlijk een mooie dag van maken.
 
Dus welke Judoka die weinig of geen wedstrijdervaring heeft zou hieraan mee willen doen, geef je deze week nog op bij ons. Inschrijven kunnen wij bij het district tot dinsdag 25 oktober a.s.

Nationale sportweek 2016

logo-nsw-nocnsf-nlloterij

Dit jaar vindt de Nationale sportweek plaats van 17 tot 25 september.

Het doel is om het sporten te promoten. Deze week is een mooie kans om potentiele Budosporters met onze mooie club kennis te laten maken. Wat kun je in deze week doen, heb je een vriendje/vriendinnetje die misschien wel eens met het Aikibudo, Jiu-Jitsu of Judo mee wil doen is deze week een mooie gelegenheid. Laat het ons vooraf even weten, zodat we kunnen kijken of we voor deze introduce een leenpak beschikbaar hebben.

Als wij vanaf deze week tot 31 oktober nieuwe leden bij de Judo Bond Nederland aanmelden, en natuurlijk mogen dit ook onze huidige leden zijn, maken we kans op een Judoclinic door een van de Olympische Judogangers.

Kijk hieronder naar onze speciale actie, die loopt tot de herfstvakantie.

nationale-sport-week-2016