Tuimeljudo (3 jaar) & Pre-Judo (4 jaar)

Vanaf maandag 3 oktober 2022 zullen we de Tuimel Judo en Pre Judo weer in aparte groepen aanbieden, zie de tijden op onze lestijden klik hier.

Tuimelen en Vallen voor 3 jarigen.

Tuimelen en Vallen is speciaal bedoeld voor de jongste  deelnemers (3 jaar), deze kunnen bij onze vereniging kennismaken met de beginsels van JUDO, het vallen. Bij deze les die 30 minuten duurt staan de grondvormen van het JUDO centraal. Vele speelse vormen van kruipen, sluipen, duwen, trekken, rennen, stoeien, en tikken. Ook zullen deze kinderen veel valbreek vormen van ons leren, om het zelfvertrouwen bij het vallen te stimuleren. Daarnaast organiseren wij voor deze kinderen tijdens onze judotoernooitjes valbreek wedstrijden, zodat ook zij als ze deelnemen, de gezonde spanning van een competitie kunnen meemaken.

PRE-JUDO voor 4 jarigen.

De PRE-JUDO  lessen duren 45 minuten, wij hebben ervaren dat  kinderen van deze leeftijd eigenlijk wel een beetje toe zijn aan wat ‘extra’ tijdens de trainingen. Dit betekend natuurlijk dat wij het vallen nog altijd een belangrijk onderdeel laten zijn van onze lessen,  maar zullen de stoei vormen een belangrijker deel van de lessen uitmaken. Ook worden de basisregels van het JUDO stapsgewijs uitgelegd. De deelnemers in deze groep kunnen tijdens onze judotoernooitjes deelnemen aan wedstrijden, deze zullen dan uiteraard alleen op de grond plaats vinden (Ne-waza). Na de PRE-JUDO groep kunnen de kinderen doorstromen  naar de volgende judogroep vanaf 5 jaar.

Bevordering van het lichamelijk bewegen.

Een baby leert kruipen en zitten door zich te bewegen voor hij kan gaan staan, een JUDOka leert eerst ook bewegen op de grond. Als dit beheerst wordt, leert de JUDOka staande JUDO´en.

Bij het JUDO komen begrippen voor die in het dagelijks leven van kleuters en jonge kinderen van grote betekenis zijn. Je kunt denken aan zitten, staan, lopen, rennen, vallen en opstaan. De evenwichtszin bij kleuters en JUDOka’s spelen in de ontwikkeling een grote rol. Al deze bewegingen kunnen op de mat, tot een oriëntatieontwikkeling komen. Al deze onderdelen die in de les worden ervaren, vormen de onderdelen die ook in het dagelijkse leven voorkomen en stimuleren de motoriek.

Voor meer informatie over onze lestijden klik hier.