Wat is Chu Yu do

 

Per 1 september 2023 zijn wij gestopt met de Chu Yu do Trainingen.

 

 

Wat is dit?

Chu Yu do is geen martial art (vechtsport), het is geen “healing systeem” en claimt ook zeker niet te kunnen genezen. Chu Yu do faciliteert het openen van energie banen van de beoefenaar voor een bewuste en doelmatige benutting van de kosmische energie (energie van het Universele, de kosmos).

Het systeem maakt gebruik van de wensen van onze moderne tijd. Geen ingewikkelde stijlfiguren die men maandenlang moet beoefenen om ze te kunnen begrijpen, geen jarenlange meditatie om verlichting te kunnen ervaren. Er is een behoefte om terug te gaan naar een rustpunt die tijdens een les van 5 kwartier door de beoefenaar kan worden gevonden. Chu Yu do is bij uitstek even geschikt om “bij te tanken”  en door regelmatige oefening het eigen immuun systeem te voeden.

De oefeningen
Ademhalings oefeningen zijn erg belangrijk voor je bloedcirculatie en je lymfe systeem. Door juiste ademhaling reinig je het lichaam en door de oefeningen stimuleer je de energie.

Stretching oefeningen zijn belangrijk om je belangrijkste energiepunten en meridianen in je lichaam te openen, je lichaam te vormen en flexibeler te worden.

Energie oefeningen (samen met visualisering en juiste ademhaling) ontstressen, vitaliseren en geven je, niet alleen tijdens de lessen maar ook daarna, balans.

Meditatie oefeningen leren je hoe je stilte kan creëren en jezelf  “leeg” maken.

Chu Yu do is er voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn of haar persoonlijk welzijn. Als je jezelf fysiek, mentaal en spiritueel wil trainen dan is Chu Yu do het!

Voordelen
Regelmatige beoefening van Chu Yu do maakt je fysiek fitter, mentaal meer alert, emotioneel rustiger en persoonlijk ervaar meer balans in je leven en voel je zelfverzekerd.

Het programma bied je de volgende voordelen:

* Balans, Feng Shui for spirit, mind en body

* Ultieme relaxed heid, rust

* Revitalisatie, hoger energie niveau, creativiteit

* Openen van blokkades

* Reinigen van je lichaam

* Versterken van je immuun systeem

Voor meer informatie over onze lestijden klik hier.

De lessen worden verzorgt door Dick van der Meer certified Master Trainer. (Geen les tijdens de schoolvakanties)