Over ons

Budo Ryu Rotterdam Credo:
BUDO teaches people RESPECT

Budo Ryu Rotterdam bij Open Rotterdam

Ontstaan uit:
Judo vereniging Kralingen de sportschool van Leo Ratten (1956 opgericht) in Kralingen in de Catharinastraat in de voormalige FRUMONA limonade fabriek, later verhuist naar ander pakhuis in de zelfde straat en hernoemt (Judo Sauna Kralingen opgericht 1964) en Judo club Ommoord de dependance in Ommoord een nieuwe wijk in Rotterdam door Leo Ratten gestart (1970 opgericht).

In 1978 deed Leo Ratten de locatie in Ommoord over aan Dick van der Meer SR, die van deze club secretaris was en leraar, en waarbij Dick JR bij het geven van de lessen assisteerde. Later (1980) verkocht Leo Ratten zijn sportschool in Kralingen en emigreerde naar New Zealand, waarop de nieuwe eigenaar ons vroeg de lessen in de school te blijven verzorgen.

In 1984 kwam het ons niet tot een verrassing dat de sportschool failliet ging. Wij hebben nog geprobeerd om de school op deze locatie voort te zetten, maar doordat de omgeving waar de school was gesitueerd (in een voormalig pakhuis onder woningbouw) door de gemeente Rotterdam werd gerenoveerd was er geen toekomst meer voor de sportschool in die huidige vorm (Dojo, Fitnessruimte, Sauna, Kantine, Keuken). En dus zijn vader en zoon op zoek gegaan naar een zaal in Kralingen om de lessen door te laten gaan. Deze hebben wij gevonden in de bovenzaal van de Sporthal Kralingen aan de Slaak.

Na een kleine omzwerving naar een andere locatie (1985,1986) zijn wij weer terug gekomen op de Slaak waar de vereniging nog altijd zijn lessen draait. We zijn in 2012 verhuist van van Ommoord naar de Alexanderpolder. Vele jaren hebben beide verenigingen apart van elkaar gedraaid onder leiding van 2 besturen, waarop Dick JR in 2002 vond dat er 1 vereniging moest komen met een nieuwe naam en dit werd Budo Ryu Rotterdam.

Structuur:
Budo Ryu Rotterdam is een (familie)vereniging met een bestuur bestaande uit:

* Voorzitter: R. Moeliker
* Secretaris: D. van der Meer
* Penningmeester: S. Moeliker – van der Meer

* Organisatie en instructie: D. van der Meer
* Examencommissie: D. van der Meer
* Activiteitencommissie: R. Moeliker, S. Moeliker, D. van der Meer, S. Moeliker

Er is een nieuwsbrief met informatie die via E-mail wordt verzonden, en er staat up to date informatie op de website www.budoryurotterdam.nl Verder worden er de activiteiten ondersteund door diverse vrijwilligers, zijnde seniorleden, juniorleden, ouders van leden. BUDO Sporten: Er worden verschillende BUDO sporten door de vereniging verzorgt te weten:

* AIKIBUDO
* JIU-JITSU
* JUDO
* CHU YU do

Activiteiten:
Gedurende het hele jaar worden diverse activiteiten georganiseerd te weten:

* Kerst Judo Toernooi (december)
* Natte Judoles
* Budokamp
* Strandtraining (seizoensafsluiting)
* Zomertraining voor leden
* Ouder/kind trainingen

Strandtraining 2006
Examens:
Er worden in  Januari en Juni voor alle sporten (behalve Chu Yu do) examens afgenomen, dit wordt gedaan om iedereen in de gelegenheid te stellen een vooruitgang te laten zien in de beoefening van hun sport. Deze examens zijn altijd openbaar.

Invloed van de gemeente:
De vereniging maakt geen gebruik van regelingen of subsidies, behalve de korting welke een vereniging krijgt als men een gymnastiekzaal of andere ruimte huurt. De vereniging is wel zoekende naar een permanente ruimte.

Niveau van de sport:
De vereniging biedt alle sporten aan op recreatief niveau, er zijn relatief weinig leerlingen die aan wedstrijden willen doen. Behalve dan de door de vereniging zelf georganiseerde wedstrijden. Hierdoor ontstaat een hoger technisch niveau waarbij gelet wordt op de uitvoering van de technieken en niet zo zeer het moeten winnen van elkaar. Wel is bij alle trainingen het respect hebben voor elkaar en daardoor het leren van elkaar een belangrijk aspect.
Kom gerust eens kijken. U kunt altijd een gratis proefles meedoen !