Vechtkunst of Vechtsport

Vechtkunst of vechtsport?

Aikibudo techniek

In tegenstelling tot JUDO is het dan ook geen sport, hoewel er wel aan je conditie wordt gewerkt. AIKIBUDO is door de nadruk op praktische zelfverdediging erg geschikt voor beginners in de vechtkunst. De kunst is minder direct dan de meeste vechtsporten en leunt meer op timing en kunde, dan op kracht en uithoudingsvermogen. Laat je echter niet misleiden door het ogenschijnlijke gemak van de technieken: als zelfverdedigingskunst is het AIKIBUDO buitengewoon realistisch!

Bij AIKIBUDO maak je economisch gebruik van je eigen energie en die van je tegenstander. Je leert verschillende vormen van kracht te onderscheiden en te gebruiken. Hierbij spelen timing en goed ontwikkelde reflexen een belangrijke rol, evenals evenwicht verstoringen. Dit leer je alleen door veel doen. Tijdens de AIKIBUDO training wordt hieraan uitvoerig aandacht besteed.

Souplesse, evenwicht en het ombuigen van kracht vormen de kern van AIKIBUDO. Door de training wordt en blijf je soepel van lichaam & geest. Je leert je ademhaling te controleren en werkt aan je uithoudingsvermogen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen en zelfbeheersing. En hoewel je tegenstanders uit balans haalt, sta je door AIKIBUDO juist evenwichtiger in het dagelijkse leven.

Bijgewerkt: 11-8-2021