Gesloten voor de Zomervakantie

Beste deelnemers, ouders en verzorgers van de locatie Kralingen en Alexanderpolder,

Op 9 juni hadden wij het onderstaand bericht ontvangen van het Sportbedrijf Rotterdam.

Onderwerp: Inventarisatie herstart Binnensport

Beste huurder,

We mogen weer bijna! Zoals je vast hebt vernomen vanuit de landelijke overheid, mogen –onder voorbehoud– binnensport locaties per 1 juli weer open.

Wij worden daar, net als jij, erg enthousiast van, maar het openstellen van accommodaties is afhankelijk van een paar zaken. Ten eerste moeten de omstandigheden qua volksgezondheid het toelaten. Ten tweede komen er voorwaarden vanuit de landelijke overheid waaraan moet worden voldaan en tot slot kunnen de Veiligheidsregio en de Gemeente Rotterdam afwijken van de landelijke besluitvorming.

Deze ontwikkelingen moeten we afwachten. Zodra we weten wat wel en niet mag en kan én wat dat betekent voor onze accommodaties brengen we je op de hoogte. Dat betekent echter niet dat we stil gaan zitten!

Nu hebben we eerst een inventarisatie gehouden  op de locatie Merkelbachstraat of er behoefte was om gedurende de maand Juli op de locatie Merkelbachstraat binnen de lessen te starten, en waarom hebben we gekozen voor de locatie Merkelbachstraat?

Met de organisatie van onze buitensport activiteiten hebben we weinig reacties ontvangen voor deelname, wat wij natuurlijk erg jammer vinden.

Maar er is nog een reden waarom wij gekozen hebben voor de Merkelbachstraat, in de zaal daar hebben we een mat liggen die meer dan voldoende ruimte biedt voor de deelnemers van onze beide locaties.

En volgens de richtlijnen moet een binnenlocatie goed geventileerd kunnen worden en dat is helaas in het Schuttersveld (nog) NIET van toepassing en dus valt deze locatie af om in de maand juli dit aan onze deelnemers te bieden. 

Vanaf September 2020 gaan we weer terug naar de locatie Sporthal Kralingen en daar worden momenteel de laatste werkzaamheden in de zaal uitgevoerd en zal er een permanente Judomat in geplaatst worden, en dus is het ook nog niet duidelijk of/wanneer deze locatie volledig beschikbaar is voor gebruik (door ons).

Helaas hebben wij nu ruim 2 weken later moeten wij constateren, dat er weinig draagvlak is bij de gevraagde deelnemers van de locatie Alexanderpolder om in de maand juli onze sportactiviteiten door te kunnen laten gaan.

En nu dat er sinds afgelopen week is bevestigd dat ook de contactsporten binnen weer toegestaan zijn, zijn deze “NIEUWE” voorwaarden waar wij dienen te voldoen voor de komende periode bevestigd.

Momenteel is het sport protocol welke is opgesteld door de gemeente Rotterdam behoorlijk streng en zal veel vergen van ons als vereniging en zullen wij meerdere vrijwilligers nodig hebben om dit protocol goed uit te voeren.

We hebben nu toch maar besloten onze sportactiviteiten pas vanaf september weer te starten, en hopelijk zullen dan de regels en protocollen voor hoe de binnensport georganiseerd dient te worden een minder grote belasting op ons als vereniging zal hebben.

Vanaf 1 juli is er weer binnensport mogelijk, en is het voor ons NIET meer toegestaan door het sportbedrijf Rotterdam op de locatie Merkelbachstraat buiten sport activiteiten aan te bieden. 
Wij wensen iedereen die de afgelopen weken heeft meegedaan een hele fijne zomervakantie toe en hopen iedereen in september in goede gezondheid op onze judomat terug te zien.