Grote Club Actie 2019

Aan alle leden van Budo Ryu Rotterdam.

Het seizoen loopt alweer aardig naar het einde toe en zoals ik in de laatste nieuwsbrief had geschreven hebben we een groot JUBILEUM voor de boeg, het is op 7 november 2020 50 JAAR geleden dat onze  vader Dick van der Meer sr. samen met onze judoleraar Leo Ratten de stap genomen heeft en “Judoclub Ommoord” opgericht.Leo en Dick houden een leerling onder controleDit willen wij natuurlijk met alle leden vieren, maar daar is natuurlijk een financiële ondersteuning bij   nodig. En daar komen onze leden, hun ouders, familieleden en misschien zelfs via hun werk voor aan de beurt.

Zaterdag 14 september:  De Grote Clubactie begint dit jaar op Zaterdag 14 september. Loten mogen ongeveer 2 maanden  verkocht en geregistreerd worden. Na deze periode (in geval van: de contante verkoop methode en/of verkoop via contante Superloten) zal de opbrengst van de Grote Clubactie (in december in geval van: de eenmalige machtigingsmethode, of de verkoop van Superloten via eenmalige machtiging worden  afgeschreven en door ons ontvangen).

EXTRA INKOMSTEN:  Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. Elk jaar realiseren ongeveer 6.000 verenigingen via de Grote Clubactie hun doelen.  Je kunt loten verkopen contant, of per automatische incasso maar ook een SUPERLOT voor bedrijven. ?En dit jaar kunnen wij de extra inkomsten goed gebruiken om ons 50 jarig bestaan een extra BOOST te geven.

WAT VRAGEN WIJ VAN JULLIE: ?Jullie hulp bij de verkoop van de loten, als alle leden 1 boekje met loten (= 20 stuks) weten te verkopen zouden wij al een mooi extraatje hebben om de feestelijkheden nog iets extra te kunnen geven.

De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de loten verkoop gaat 80% meteen naar de  clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Een lot gekocht?: De trekking van de Grote Clubactie vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december 2019.

Naast de hoofdprijs van € 100.000,- zijn er in de loterij van de Grote Clubactie dit jaar weer veel mooie prijzen te winnen. Deze prijzen voor dit jaar worden binnenkort bekend gemaakt.

Welke loten verkoop je? Er zijn twee soorten loten die verkocht kunnen worden. Er is een lot van € 3,- en een Superlot van € 150,-. Hieronder leggen we uit hoe je deze loten kunt verkopen.

Lot van € 3,- Dit lot kan op 3 manieren worden verkocht.

Verkoopboekje 

Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. Deze machtiging kan online worden afgegeven via de QR-code of weblink die in het verkoopboekje staat vermeld, of door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode.

Voordelen

  • Kinderen hoeven niet met geld over straat
  • Bij gebruik van de QR-code of weblink, ontvangt de koper zijn loten per e-mail en staan de lotnummers vermeld op het bankafschrift Bij gebruik van de QR-code of weblink, hoeven clubs zelf geen machtigingen in te voeren.
Online

Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Deze vorm van loten verkoop is de perfecte manier voor (oudere jeugd) leden om zo makkelijk loten te verkopen voor de vereniging. De weblink naar deze pagina kan persoonlijk door leden gedeeld worden via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie. Ook voor de vereniging zelf is deze verkoopvorm ideaal. Voor bijvoorbeeld loten verkoop aan (oud) leden en supporters van de club via e-mail.

Voordelen

Clubs hoeven zelf geen machtigingen in te voeren. De link is eenvoudig te delen via social media en online door leden. De koper ontvangt zijn lotnummers per e-mail, deze staan ook vermeld op het bankafschrift.

Papieren Lot

De papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Loten kopers betalen contant    € 3,- en krijgen een papieren lot. Per lot levert dit € 2,40 op voor de club. Met deze methode van loten verkoop ontvangt de club meteen het geld.