Tuimel en Pre-Judo voor 3 en 4 jarigen.

Tuimelen en Vallen voor 3 jarigen.

Tuimelen en Vallen is speciaal bedoeld voor de jongste (vanaf 3 jaar) deelnemers, deze kunnen bij onze vereniging kennismaken met de beginsels van JUDO, het vallen. Bij deze les die 30 minuten duurt staan de grondvormen van het JUDO centraal. Vele speelse vormen van kruipen, sluipen, duwen, trekken, rennen, stoeien, en tikken. Ook zullen deze kinderen veel valbreek vormen van ons krijgen, om het zelfvertrouwen bij het vallen groter zal worden. Ook zullen wij voor deze kinderen 2 keer per jaar valbreek wedstrijden zullen organiseren, zodat ook zij als ze er aan meedoen, de gezonde spanning van een competitie kunnen meemaken.

PRE-JUDO voor 4 jarigen.

Met PRE-JUDO zijn wij na de herfstvakantie van 2014 gestart, deze lessen zijn 45 minuten, wij hebben ervaren dat deze kinderen van deze leeftijd eigenlijk wel een beetje toe is aan wat extra tijdens de trainingen. Dit betekend natuurlijk dat wij het vallen nog altijd een belangrijk onderdeel zal laten zijn van onze lessen maar natuurlijk zullen de stoei vormen een belangrijker deel van de lessen uitmaken. Ook worden de basisregels van het JUDO stapsgewijs uitgelegd. Ook de deelnemers in deze groep kunnen 2 keer per jaar deelnemen aan Judo wedstrijden, deze zullen dan natuurlijk alleen op de grond plaats vinden. Na de PRE-JUDO groep kunnen de kinderen doorstromen vanaf 5 jaar naar de volgende judogroep.

Bevordering van het lichamelijk bewegen.

Een baby leert kruipen en zitten door zich te bewegen voor hij kan gaan staan, een JUDOka leert eerst ook bewegen op de grond. Als dit beheerst wordt, leert de JUDOka staande JUDO´en.

Bij het JUDO komen begrippen voor die in het dagelijks leven van kleuters en jonge kinderen van grote betekenis zijn. Je kunt denken aan zitten, staan, lopen, rennen, vallen en opstaan. De evenwichtzin bij kleuters en JUDOka’s spelen in de ontwikkeling een grote rol. Al deze bewegingen kunnen op de mat, tot een orientatieontwikkeling komen. Al deze onderdelen die in de les worden ervaren, vormen de onderdelen die ook in het dagelijkse leven voorkomen en stimuleren de motoriek.

DOJO:  Locatie Kralingen: bovenzaal Sporthal Kralingen Slaak 15
Woensdag middag van 13:30 tot 14:00 uur 
Tuimel JUDO
vanaf 3 jaar
Pre-Judo
vanaf 4 jaar 14:00-14:45 uur

DOJO: Locatie Alexanderpolder: Gymnastiekzaal Merkelbachstraat 4  
Maandag middag van 16:30 tot 17:00 uur Tuimel JUDO vanaf 3 jaar,
en  Pre-Judo vanaf 4 jaar 17:00-17:45 uur.

Kosten m.i.v januari 2018:

Tuimel JUDO vanaf 3 jaar €130,00 per jaar (€39,00 per kwartaal)
PRE-JUDO voor 4 jarigen € 160,00 per jaar (€ 48,00 per kwartaal)

Informatie: budoryurotterdam@gmail.com / +31610464202

Bijgewerkt: 25-9-2018