Schoolsport vereniging in Crooswijk

Kennismaken met Judologo-ssv_crooswijk

In samenwerking met Rotterdam Sport Support, zijn diverse sporten binnengehaald waaronder het Judo en deze zijn ondergebracht in diverse schoolsportverenigingen. Deze Judolessen zijn reeds gestart in juni 2009, worden bij SSV Crooswijk verzorgt door onze    vereniging.

Na een aantal proeflessen welke in overleg met de schoolsportcoördinator worden afgesproken, kunt u uw kind inschrijven als lid van de schoolsportvereniging, maar is ook een volwaardig lid van onze vereniging.   En dit betekend dat ook alle sportschool verenigingsleden deel mogen nemen aan alle door onze vereniging  opgezette activiteiten.

De lessen worden verzorgt door Dick van der Meer en Sebastiaan van der Hoeven op donderdag van 15:30-16:30 uur (5 t/m 8 jaar), en 16:30-17:30 uur (9 t/m 12 jaar). SSV Crooswijk Gymnastiekzaal -Goudseweg 15 -3031 XH -Rotterdam

Algemene informatie

Judo
Judo is een sport uit Japan. Iemand die aan judo doet, heet een judoka.              Bij het judo(stoeien) gebruik je de kracht van je tegenstander om deze te  overmeesteren. Door het judo leer je positief om te gaan met je agressie en judo is bovendien beschaafd. Je leert hoe je een tegenstander kan            overmeesteren zonder hem/haar te blesseren. Judo betekent “de zachte weg”. Het woord komt van twee Japanse woorden -ju wat zacht betekent en -do, wat staat voor weg of pad.

Kinderen kunnen hun agressie uiten op een sociaal aanvaardbare manier.          In een JUDO les ligt het accent dan ook op bewegen.

Tevens leren de kinderen niet alleen het begrip “winnen en verliezen” maar ook de wil om door te gaan, en dit streven is in het dagelijks leven heel       belangrijk. Iedereen kan JUDO op zowel recreatief als op wedstrijdniveau  beoefenen.

Budo Ryu Rotterdam
Leerlingen welke bij Budo Ryu Rotterdam trainen zijn andere kinderen een stapje voor, omdat wij in onze lessen de in het leven belangrijke zaken meenemen en zo bij uw kind het onderstaande mee ontwikkelen. Wij leren ze dus niet alleen plezier, en goed worden in de sport maar ook wat de zoals wij noemen:

De principes van de zwarte band.

Beleefdheid, Doorzettingsvermogen, Geestdrift, Integriteit, Loyaliteit, Sportiviteit, Zelfbeheersing.

Deze belangrijke punten tezamen met het leren stellen van doelen, zelfdiscipline, concentratie en een positieve geestelijke instelling zijn de fundering van het lesprogramma.

Vechtsporten in het algemeen omvatten ook andere aspecten, bijvoorbeeld:

  • Bevordering van het zelfvertrouwen
  • Bevordering van de sociale eigenschappen
  • Ontwikkeling van disciplinaire regels
  • Kennis van het eigen lichaam
  • Plezier hebben in de sport

Als uw kind kiest voor Judo bij Budo Ryu Rotterdam kost  dit € 282,00 per jaar. Dit komt neer op € 70,50 per kwartaal en deze dient altijd aan het begin van de eerste kwartaalmaand te worden voldaan. Uw kind is dan lid van onze vereniging via de schoolsportvereniging. Ook dient u de eerste keer € 10,00 inschrijfgeld te betalen.

Flyer SSV Judo 2020